Viikonloppuna otimme siis Sällin kanssa SBCAK:n järjestämälle pk-kurssille, jossa vetäjinä toimi ruotsailaiset Inki ja Roland Sjöstenit. Perjantaina aloitettiin hakutreeneillä ja heti teoriaosiossa kävi hyvin selväksi, että vetäjät treenaavat itse aikalailla erilailla kuin mitä Sälliä on treenattu. He opettavat koirat mielikuvalla viemällä ukon koiran kanssa piiloon, ja Sälli taas on opetettu yksinomaan hajun haulla ilman minkäänlaista näkö-/kuuloärsykettä. Roland oli sitä mieltä, että hajunhaku on huuhaata eikä toimi pidemmän päälle ja pyysi kokeilemaan heidän tyylillään. Totesin, että yksi treeni tuskin saa suurempaa haittaa aikaiseksi, joten suostuin kokeilemaan. Sällille vietiin ensin vain yksi ukko, jolle lähetettiin keskilinjalta...helppoa kuin heinän teko sanoi Säpä. Tämän jälkeen vietiin ensin yksi toiselle puolelle ja sitten toinen ukko toiselle puolelle keskilinjaa, minkä jälkeen koira vietiin hetkeksi alueelta pois, tuotiin takaisin ja lähetettiin yksitellen ukoille. No ukothan löytyi ilman ongelmia koska nenäänsä käyttävälle koiralle harjoitus oli melkoisen helppo. Rolandkin joutui myöntämään, että Sälli on melko taitava ikäisekseen vaikka onkin ihan "väärin" koulutettu..heh Silmänisku Rolandilla oli kuitenkin joitain ihan käyttökelposia vinkkejä mm. umpparien opettamiseen ym. Iltapäivällä Sälli teki vielä samanlaisen treenin kolmella ukolla.

Lauantaina pidettiin välipäivää ja sunnuntaina otettiin osaa esineruutu ja tottis koulutuksiin. Esineruutuun sain monta uutta neuvoa, joilla Sälli toimikin todella hyvin. Myös tottikseen Sjösteneillä oli hyviä vinkkejä erilaisiin palkkauksiin mm. jäävissäliikkeissä, sekä eteenmenon opetukseen. He itse opettavat eteenmenon aina kokonaisena liikkeenä niin että koira juoksutetaan suoraan lelulle vain välillä, mutta liikettä treenataan kokonaisena myös koko ajan. He sanoivat, että alkavat treenat eteenmenoa vasta kun koiralla on riittävän vahva maahanmeno kokonaisen liikkeen suorittamiseen. Kokonaisuudessaan kurssi oli varsin antoisa ja mielenkiintoinen sekä mieltä avartava Cool.

Maanantai pidettiin vapaata ja käytiin pitkällä lenkillä sekä uimassa. Myös Niitti uskaltautui oikeasti uimaan ekaa kertaa koko kesänä Nauru.

Tänään onkin taas treenattu hurjasti kaikenmoisia pikku juttuja. Aamulla otettiin pihalla pari kertaa tunnaria. Jonnan neuvoja noudattaen se on alkanut taas sujua viime kerran sekaannuksesta huolimatta. Iltapäivällä käytiin marjassa ja tehtiin samalla pieni esineruutu. Ensimmäisellä kerralla vein esineen koiran kanssa, mielikuvaharjoituksen tyyppisesti niin että kiersin aluen ulkopuolelta viemään esineen. Hyvin löyty. Toisella kerralla Salla vei esineen ja me odottelimme SÄllin kanssa kaistaleen reunalla. SÄlli lähti hakemaan hyvin, mutta ei ensimmäisellä kerralla löytänyt, uusi lähetys ja johan löytyi..hyvä Säpä! Illalla jumpattiin vielä agilitya, Sällille lyhyt radanpätkä, missä paljon kieputusta ja käännöksiä joiden jälkeen hyppysuora, putki ja puomi. Hyvin pysyi kädessä ja kääntyi, sekä myös irtosi putkeen pyörityksen jälkeen. Nasta sai taas hinkata kontakteja. Tintille kontakteja ja samaa radanpätkää kuin Säpälle. Tintti toimi tällä kertaa todella hyvin, pitää vaan muistaa palkata lelulla riittävän usein jotta pääsee purkamaan paineita ja jaksaa sitten taas keskittyä. Lopuksi Sälli pääsi vielä pihalle ottamaan muutamat haukkusarjat, ok.Hymy