Uusi vuosi on kierähtänyt jo näppärästi vahtiin ja heti ensimmäinen vkloppu vietettiin Ahvenanmaalla kisaamassa. Loppiaisena, aamuvarhaisella pakattiin focukseen kaksi ruskea-valkoista ja suunnattiin nokka kohti satamaa. Ilmassa oli selvästi suurenkin ulkomaanretken tuntua . Loistavaa matkailu tunnelmaa ei edes lytistänyt hotelli "Sikalan" viemäristöstä kavunneet vieraat tai väliin jäänyt shoppailu, " siis vietetäänkö täällä ulkomaillakin jotain Loppiaista vai???". 

Lauantaina ykkösille oli tarjolla kaksi rataa ja sunnuntaina yksi. No..useamman kuukauden kisatauon jälkeen tuo ruske-valkoinen karvakiituri keräsi pelkästään kisapaikasta moottoriin sellaiset kierrokset, että meinasi kevythäkki jäädä toiseksi. Ensimmäiselle radalle lähdettiin vauhdilla ensimmäisen riman ali, ja siihenhän se pakka sitten hajosi . Toisella radalla korvat olivat palautuneet päähän ja Sälli oli liiankin hyvin kuulolla, ottaen kolme kieltoa..jäi vähän käteen kiinni (varsin harvinaislaatuinen ongelma ). Sunnuntain radalla alkoi vihdoin löytyä se kultainen keskitie, mutta pitihän se sitten lopulta ohjaajan mokata sekin rata huonolla takaaleikkauksella..tulos 5vp ja sija 2. No kohti uusia kisoja, jos se tuntuma taas sieltä löytyisi.

Eka rata

Kolmas rata

Maailman matkaajat..

Viime viikko vierähtikin aika lailla tenttikirjojen parissa ja Tartossa tenttimässä. Vkloppuna oli Tarton kaikkienrotujen näyttely.  Ruuti 6kk debytoi pentuluokissa ja molemmilta päiviltä hienosti tulos PN1 KP ja VSP-pentu!! Vastassa oli sentään 2kk vanhempi pentu . Myös Eddy saalisti viimeistä sertiä vkloppuna mutta se jäi tällä kertaa saamatta..korvat eivät olleet kummankaan tuomarin mieleen .

Sunnuntai iltana matkattiin takaisin Suomeen ja tätä viikkoa on taas aloiteltu aktiivisissa merkeissä. Eilen pienet toko- ja keppitreenit. Seuraaminen oli todella kivan tuntuista ja aktiivista, ja merkin kautta ruutuun aivan HUIPPU!! Keppien avokulmakin alkaa löytyä. Kaiken kaikkiaan hyvät treenit. 

Tänään käytiin Somerolla paimenessa. Ensimmäinen treeni otettiin sisällä, ajatuksen treenata lampaiden ajoa kapean kujan läpi..mitäpä tähän nyt sanoisi..ei kovin hyvä. Lampaat kyllä saatiin kujan läpi useampaankin kertaan mutta ajaminen ei tainnut olla kovin nättiä. Sisällä Sälli tuntuu paineistuvan paljon helpommin kuin ulkona. Toinen treeni otettiin ulkona pellolla, se olikin paljon parempi. Ajaminenkin oli suorempaa kun on vähän enemmän tilaa. Eikä edes lampaat päässet karkuun vaikka veto varikolle oli kova . Ehkä siitä vielä joku päivä saadaan jonkin lainen paimen..