Viime viikolla vierailtiin taasen Suomessa ja tällä kertaa todella pidennetty vkloppu, kun päästiin lähtemään jo tiistaina Tartosta, kiitos Viron itsenäisyyspäivän. Tiistai iltana oli tarkoitus keretä sporttikoira hallille treenaamaan, mutta kiitos hirmuisen myrskyn ja huonon jäätilanteen, laiva oli myöhässä ja Helsingin liikenne sekaisin, joten kerkesimme treeneihin vain 10 minuutiksi.. Vähän hullua mutta minkäs teet.

Keskiviikkona hulluttelu jatkui ja yritettiin epätoivoisesti tokoilla Sallan ja Ritnin kanssa vaikka pakkasta oli -20 astetta. Hauskaa oli vaikka treenit jäikin melko lyhykäisiksi.

Torstaina treenailtiin TOKOa "raipparyhmän" kanssa. Tällä kertaa myös KKK:n oma ylituomari Timo oli seuraamassa treenailua. Otettiin lyhyitä seuraamisia ja käännöksiä. Suorat seuraamiset lelun kanssa tosi hyviä, mutta käännöksissä toimii paremmin namilla. Jäävistä seisomista namilla ja muutama valmis maahanmeno. Maahanmenot onkin ihan super hyviä..jopa tiukkaakin tiukemman ylituomarin mielestä . Sitten taidettiin ottaa myös muutama hyppy namin kanssa ja näyttää nouto törpön kierrolla. Noudot ovat tulleet todella siisteiksi sen jälkeen kun keksin kierrättää Sällin kapulan taakse. Lopuksi vielä luoksepäästävyys, mikä olikin yllättäen todella hyvä. Ajattelin , että Sälli ei malta olla paikallaan siinä mutta hyvin malttoi. Pitänee nyt muistaa treenailla myös tätä vieraidenkin ihmisten kanssa.

Perjantaina suunnattiin jälleen Sallan ja Ritnin kanssa Riitta Korrin treeneihin. Tällä kertaa paikkana melkoisen vilkas dieselin tankkausasema, mikä aiheutti hieman hämmennystä nuoressaparissa. Molempien koirien keskittyminen työntekoon pysyi kyllä hyvänä mutta ympäristön häiriö näkyi hieman matalampana vireenä. Pitänee siis alkaa treenaamaan myös enemmän erilaisissa paikoissa, jotta reagointi ympäristön häiröihin vähenisi. Seuraamisiin saatiin Riitalta ohjeena siirtää lelu piiloon ja palkata se sieltä naksun jälkeen, eli alkaa häivyttää sitä leulua. Käännöksissä edelleen nami apu. Muuten saatiin kehuja seuraamisista ja siitä kuinka ne on menny eteenpäin. Sitten esitettiin Riitalle myös liikkeestä seisominen, joka ei mun mielestä ole edennyt mihinkään. Ja päädyttiin saman johtopäätökseen että Sälli pysähtyy käsiavusta eikä niinkään käskystä. Koira osaa siis seistä paikallaan mutta ei jostain syystä yhdistä sitä liikkeestä pysähtymiseen. Niinpä sitten saatiin tehtäväksi treenata pysähtymisiä leikkinä, jossa lentelee nakkeja taaksepäin käskyn yhteydessä ja koira on suht kaukana minusta ja minulla naama eteenpäin. Jostain syystä pysähtyminen minun lähellä on vaikeampaa kun kauempana.. Riitan neuvot toimivat jälleen ja Sälli alkoi mukavasti tarjota pysähtymisiä minusta kauempana. Tästä siis jatketaan niin että yritetään saada koiraa toimimaan myös lähempänä. Näytimme myös liikkeestä maahanmenon ja noudon törpön kierolla, ja molemmat saivat kehuja. Hyvä me. Myös kaukojen tilannetta katsoimme ja ne alkavat olla niin hyvällä malilla, että aletaan treenat niitä hiljalleen seisten ja pienellä välimatkalla.

La aamulla käytiin hallilla ottamassa pienet treenit Sallan ja Ritun kanssa. Tintti treenasi ekana ja oli varsin loistava . Nastakin yritti treenata mutta katolla kolistelevat lumenpudottaja ukkelit häiritsivät siinä määrin, että vaihdoimme treenaamisen leikkimiseen. Sällillä ja Ritulla teetimme lyhyen vauhti radan, mistä löytyy myös Sallan kuvaama videon pätkä. Sekä keppikulmia, hyvin meni.

Su aamulla, vielä ennen viroon palaamista kerkesimme pyörähtää hakumetsässä. Hurjasta lumimäärästä johtuen keskityttiin ilmaisuun metsässä. Treenattiin neljällä näkyvällä ukolla, joilla haukkuja 10-15. Kaksi ensimmäistä olivat todella hyviä. Kolmannella ukon luona oleva ahdas tila ahdisti SÄlliä ja haukku oli todella levotonta. Sälli meinasi jopa jättää ukon. Neljännellä ukolla oli myös hieman vaikeuksia mutta selvittiin kunnialla. Lopuksi haukutettiin vielä parkkiksella niin että ukolla on purkki näkyvillä, jolloin SÄlli kohdistaa haukun hieman paremmin ukkoon. Pitää myös muistaa tehdä haukutustilanteista mahdollisimman rauhallisia, jotta Sälli malttaa haukkua rauhassa eikä kohella.

Alkuviikko Tartossa on mennyt lihaksia päntäten, mutta sentään muutamat pihatreenit on keretty tehdä. Sälli on selvästi miettinyt liikkeestä seisomisia ja ne alkavat näyttää varsin mukavilta. Olen palkannut niissä myös lelulla. Lisäksi ollaan treenattu myös luoksetulosta pysäytyksiä . Myös seuraaminen palkka piilossa alkaa sujua. Alokasluokan paketti alkaa siis hiljallen olla kasassa .

Tässä vielä linkki agivideoon

www.youtube.com/watch