Kylläpäs viikko on mennyt nopeasti eikä olla keretty treenaamaan kun muutaman kerran..hyi meitä.. Koulu puuhat on täyttänyt viikon melko tehokkaasti. Viikon kohokohta oli ehdottomasti anatomian leikkelyt . Meidän ryhmän uhrina hevosen takajalka, siitä se lähtee

Ti käytiin pyörähtämässä paikallisissa treeneissä. Rata koostui melkoisesta pyörityksestä, mikä oli tällä kertaa kuitenkin suht loogista, no Sällihän on pyörityksen mestari joten ei tuottanut ongelmia. Radalla oli myös 6-keppiä suljetusta kulmasta. Sisäänmeno kulma oli melko vaikea eikä meillä ole johteita täällä joten helpotin SÄlliä tekemällä sylkkärin ennen keppejä jolloin se sai kepeille suoran tien. No tämähän ei meinannut onnistua jostain syystä millään??? välissä tein kepit muutaman kerran helpommalta puolelta, jonka jälkeen yritin uudestaan vaikeammalta puolelta ihan pelkkiä keppejä ja ei mitään?? koira vaan juoksee keppien ohi?? siis mitä ihmettä.. uudestaan kokeilu helpolta puolelta, mikä toimii, ja taas vaikeammalla puolelle. Tällä kertaa juoksi keppien alun ohi ja pujotteli kuitenkin kolme vikaa keppiä. Kehuin tästä ja yritin uudestaan, nyt suoritti kaikki kuusi keppiä ongelmitta, mistä sai hirmu palkan. Tämän jälkeen vaikeutin hieman kulmaa, ja jälleen ongelmaton pujottelu. Lopuksi tein vielä putken kautta koko kuvion, mikä onnistui sylkkäreineen kaikkineen täydellisesti!! Ei voi kuin ihmetellä, että mikä ihmeen klikki siinä ekassa pujotteluyrityksessä tapahtui?? Treenien lopuksi myös Tintti pääsi tekemään muutaman radan, ja voi hemmetti sitä apinaa... Apinoi oikein urakalla ilman korvia..on selvästi muodostanut käsityksen, että Tarton maneesissa ei tartte kuunnella..

Ke käytiin Sannan ja rhodesiankoira Zicon kanssa vähän tottistelemassa koulun parkkiksella. Parkkiksella oli mukavasti häiriötä ja oli kiva huomata, että Sälliä ei ohikulkevat ihmiset häirinny. Tehtiin seuraamista, noutoja ja luoksetulo. Seuraamisessa vähän ympyrätreeniä alkuun, hyvin pylly toimii. Sen jälkeen lelu kainalossa lyhyitä seuraamispätkiä ja muutama käännös, loistavaa . Seuraamisissa on alkanut jo tulla fiilis, että koira ihan oikeasti tietää mitä on tekemässä. Noudoissa otettiin kaksi pitoa ja sen jälkeen kapulan tuonti niin, että kapula on minun ja koiran välissä. Ensimmäinen nouto oli todella hyvä, toisella meinasi karata kapulan kanssa mutta kerkesin "murahtaa" aikoimukseen ja se jäi siihen. Pitää siis muistaa treenata pitoja vain yhen tai kahen toistoina. Pito treenin jälkeen sai juosta hetken lelun kanssa. Noutojakin tein vain muutaman toiston ja nekin olivat todella hyviä. Sälli tuo kapulan todella lähelle eteen ja malttaa pitä rauhallisesti sen aikaa että otan kapulan, jes! Lopuiksi luoksetuloissa lelupalkka taaksepäin heitettynä.

To ja pe tehtiin pihatreeninä vähän seuraamista, jääviä ja autonkierrosta maahanmenoja. Seuraamisen käännöksiin pitää satsata nyt tulevalla viikolla, jäävistä varsinkin maahanmeno alkaa olla todella hyvällä mallilla. Myös autonkierrosta maahanmeno toimii hyvin.

Tänään oli sitten vuorossa opiskelijajärjestön treenien vetämistä ja niitten jälkeen myös omille koirille lyhyikäiset treenit. Hyvin meni jopa apina-täntänillä .

 

Nasta linnunbongaus tornissa