Examit takana ja edessä melkein kolmen viikon "loma " suomenmaalla . Siis töissähän se tämäkin aika kuluu, mutta onpa ainakin illat aikaa tehdä kaikkea muuta kun ei tartte koulujuttuja pohtia..esim. treenailla.

Ensin kuitenkin hieman näyttelykuulumisia . Viime vkloppuna käytiin Niitin ja Ledin kanssa Tarton kr-näyttelyssä. Niitti yllätti taas totaalisesti napaten SERTIn, eli NUO ERI1 PU1 SERT VSP!! Tällä kertaa arvostelemassa oli ruotsalainen tuomari, joka jopa mittasi Niitin ja sai korkeudeksi 32cm. Kai se pitää sitten uskoa ettei se nyt niin kauhean iso ole vaikka välillä tuntuu kun vertaa Nastaan. Ja taitaa se muutenkin olla ihan hieno jätkä, pitänee siis katsella muutama muukin näyttely sille keväällekkin . Siskon harjakoira Ledi 9,5kk debytoi junnuluokassa ja taisi olla jopa kaiken kaikkiaan ihan ensimmäinen näyttely. Tuloksena hienosti JUN ERI1 JUN SERT ROP JUN PU1 VSP!! Ledilläkin oli tuomarina kuulemma suht tiukka tanskalaistuomari, joten todella hieno saalis pieneltä mieheltä .

Ja sitten treenikuulumisia. Tämä viikko on sujunut melko aktiivisesti agilityn merkeissä. Tiistaina oltiin jälleen Sällin kanssa Sporttikoirahallilla treenaamassa. Rata oli melko haasteellinen mutta siitä selvittiin kunnialla. Lisäksi treenattiin hieman madallettua A:ta, joka sujuu jo varsin hyvin. Sälli on helposti yhdistänyt puomin kontakti käskyn myös A:lle, joten siinä ei pitäisi tulla ongelmia. Myös ylösmenon se suorittaa luonnostaan järkevästi ja osuu joka kerta kontaktille, joten en aio alkaa opettaa siihen erillistä käskyä. Myös keppejän on yritetty treenata ahkerasti nyt suomessa oleillessa. Tiistaina kokeiltiin ensimmäistä kertaa 12 keppiä, missä oli muutama johde auttamassa ja hyvinhän ne sujuivat molemmilta puolilta. Jos nyt saisi tammikuun aikana opetettua nuo kepit ilman johteita niin pystyisi sitten niitä virossakin treenaamaan.

Keskiviikkoilta vierähti Hyvinkään hallilla Tintin kanssa. Vuorossa kisamainen ratatreeni viikonlopun kisoja ajatellen. Tintti toimi yllättävän hyvin ottaen huomioon treenejä edeltävän tauon. Pitää vaan muistaa su kisoissa hakea itselle se kisamoodi, ettei lähe liian lepsusti sen kanssa sinne radalle...siitä ei hyvä seuraa.

Eilen käytiin Sällin kanssa hakuporukan tottisreeneissä. Perusasentoa ja pieniä pätkiä seuraamista imuttamalla. Näissä Sällillä alkaa olla jo melko hyvä paikka, joten seuraamisessakin namia voisi hiljalleen alkaa häivyttää ja vaihtaa lelupalkkaan? Varsinkin perusasento on mielestäni loistava. Harjoiteltiin myös leikinlomassa "jääviä", istumista, mikä toimii hyvin ja todella nopeasti. Olen myös liittänyt jääviin ja noutoon vihjesanan, minkä toistan muutaman kerran ennen kuin alan niitä tekemään. Tuntuu toimivan hyvin. Noudoissa haetin kapulaa vauhdilla niin, että heti ku ottaa sen suuhun saa lähteä juoksemaan miljoonaa luokseni ja vaihtaa kapulan lennosta patukkaan. Sälli saisi myös pudottaa kapulan matkalla, mutta varsin uskollisesti tuo sen patukalle asti. Huomatiin, että kapula olisi kannattavampaa apuohjaajan voimin jättää poikittain koiraan nähden heittämisen sijaan, jolloin Sälli joutuu kääntymään tullessaan kapulalle ja ottaa siitä paremmin kiinni. Jos kapula on niin että koira saa siitä kiinni suoraan kääntymättä ensin, tuppaa se hieman leikkittelemään sillä ennen nostamista. Myös pitoja harjoiteltiin edessä istuessa. Ne ovat parantuneet huomattavasti ja Sälli tarjoaa kapulaa todella tiiviisti eteen. Ote saisi olla kuitenkin vielä vahvempi, joten pitänee treenata sitä silllä ajatuksella, että SÄlli kiristäisi otetta kapulasta kun siirrän käsiä sitä lähemmäs eikä niin päin, että höllentää sitä.

Tänään vuorossa on Seppo Savikon treenit Sporttihallilla ja su agikisat molempien tyttöjen kanssa (4 starttia). Saas nähdä kuinka käy kun ei olla hirveesti keretty niitten kanssa treenaamaan .

 

Maisemia viron kodin pihalta

 

Kuri koer ;)

Niitin Tarton saalis