Suomen loma alkaa olla lopuillaan ja maanantaina suunnataan jälleen kohti Eestiä. Loman aikana on saatu Sällin agilityura mukavasti käyntiin. Takana on jo kolme starttia Eckerön retkeltä ja muutama viime vklopulta Hyvinkäältä. Tulokset eivät vielä ole kovin kummallisia (4xhyl ja 10vp) mutta radat ovat kyllä olleet mukavan sujuvia. Rimat ovat pysyneet ylhäällä, kontaktit on tehty niinkuin kuuluu ja kepitkin on löytynyt aina oikeasta välistä, hyllyt ovat tulleet lähinnä pienistä ohjausvirheistä. Voi siis olla varsin tyytyväinen koulutustulokseen ja hyvillä mielin katsella lisää kisoja. Vähän lisää kisakokemusta ja siitä se lähtee.

Agilityn lisäksi "lomaa" on vietetty työn kimpussa..siinähän se aika sujuukin mukavasti.. Tämän 1,5kk suomi visiitin aikana on myös keretty asua jopa kolmessa osoitteessa. Muutama viikko vierähti Kirkkonummella setteri Eccon ja talon vahtina, sieltä muutettiin Puolarmaariin pariksi viikoksi mökki vahdeiksi, ja nyt viimeiset kaksi viikkoa on majailtu porukoilla jopa 8 koiran voimin...varmasti myös sukulaiset huokaisevat helpotuksesta kun siskokset pakkaavat koirat autoihin ja suuntaavat takaisin etelään .

Uuden vuoden myötä on myös varmasti paikallaan miettiä hieman tulevia tavoitteita. Viime vuodelta Sällin tavoitteina oli saada tokosta AVO1 tulos ja kilpailla agilityssa...no agility ura aloitettiin vaan hieman myöhässä mutta tokotulos jäi saavuttamatta. Heti kevään tullen käymme siis uudelleen tokotavotteiden kimppuun..jospa se Säväkin olisi hieman aikuistunut talven aikana ja jaksaisi paremmin keskittyä kisatilanteissa . Uskoisin, että tämän vuoden varsin realistinen tokotavoite olisi kilpailla loppuvuodesta EVL:lässä. Agility on lähtenyt varsin mukavasti käyntiin mutta en tiedä uskallanko asettaa siihen varsinaisia kilpailutavoitteita . Treenitavoitteina on toki oppia itse taitavammaksi ohjaajaksi ja opettaa koira entistä taitavammaksi kohti kolmosluokkia . Myös paimennuksen pariin palaamme heti keväällä kun pääsemme takaisin Suomeen, katsotaan sitten mihin rahkeet siinä riittää.

Kääpiöitten kanssa on ajatuksena kierrellä näyttelyistä muutama valionarvo lisää, niin Balttiasta kuin Suomestakin. Keväälle on myös tehty niin pentu kuin pentuesuunnitelmia, jos kaikki menee niinkuin toivotaan . Nastan kanssa voisi aktivoitua hieman tuon treenaamisen kanssa ja käydä muutamat agikisat..sunnuntaina tuli todettua että ei se taida treenaamatta kannattaa .

Hyvää alkanutta vuotta siis kaikille ja kohti uusia haasteita .

Kassialma NAsta on päättäny koko loman asua kassissa niin ei unohdu mihinkään :D.

Sävä ja hoitosetteri Ecco