Niin se elämä vaan heittelee ja nykyään asustellaan koirien kanssa Tartussa ja ollaan kodittomia Suomessa. Lauma on myös pienentynyt toopen verran, Tintti jäi Suomeen oikealle omistajalleen. No onhan tässä ollut sulattelemista mutta nyt alkaa jo tuo "eestiläisyys" tuntua pikku hiljaa mukavalta ja Tarton koti oikealta kodilta. Syksyllä muutettiin täälläkin uuten taloon, mukava omakotitalo suht isolla pihalla ja kellari ilman vettä . Syksy on myös mennyt aivan älyttömän nopeasti, enää on vajaa kuukausi jäljellä koulua ja sitten jo puolet toisesta vuodesta opiskeltu. Joululomien jälkeen alkaa kevät, ja sehän menee aina niin lujaa ettei huomaakkaan..johan tässä jo kohta valmistutaan tätä vauhtia.

No mitäs sitten koirille kuuluu. Niitti valioitui eestiin syyskuun alussa, nyt metsästellään muitten Baltian maitten sertejä. Nasta metsästelee edelleen sitä yhtä CACIBia mikä ei ota millään tullakseen. Nasta myös nousi syksyllä agilityn 2 luokkaan, nyt pitäisi vaan päästä Suomeen kisailemaan. Säpä TOKOilee edelleen AVO-luokassa eikä se ykköstulos ota millään tullakseen..aina kämmitään joku liike. Tälle vuodelle olisi vielä muutama koe tulossa, joten jos se nyt sitten niistä. Tuntuu vaan niin turhauttavalta treenailla ikuisesti niitä samoja liikkeitä..tahtoisi jo kovasti eteenpäin.. Myös agilityn kilpailu-ura on suunnitteilla alkaa lähikuukausina .

Muuten koirille kuuluu hyvää ja elellään mukavan aktiivista elämää treenien ja lenkkien merkeissä. Opiskelun hyvä puoli lienee se, että on aikaa touhuta koirien kanssa . Tartoon on nyt myös vihdoin saatu pyörimään kunnon agi ja TOKO treenit. Vuoroja lämmitetyssä maneesissa on jopa kolmena päivänä viikossa ja yhteensä 7 eri ryhmää..aikas paljon. Toistaiseksi vuorot ovat yöpainotteisia mutta ehkä keväälle saadaan neuvoteltua jotain muitakin, kun lepakkovuoroja..

Täällä Tartossa vielä odotellaa talvea, mikä toivottavasti ei ole yhtä "hyvä" kun viime vuonna. Pimeyden ja loskan keskellä on hyvä haaveilla joululomasta, keväästä ja ensi vuoden tavotteista. Näyttely ja kilpailuhaaveiden lisäksi tulevaisuudessa taitaa siintää pentuesuunnitelmia..mutta niistä ehkä myöhemmin lisää.

Lokakuisia lenkkinäkymiä..