Elämä ottaa ja elämä antaa..niinhän se menee..

Nastan ja Eddyn kauan odotettu pentue syntyi viimein sunnuntaina 3.7, kun vuorokausia oli jo 65. Synnytys oli melko pitkä ja vaikea..Nasta aloitti avautumisen jo pe-la välisenä yönä ja sitä sitten jatkuikin sunnuntai iltapäivään asti. Itse synnytys oli ohi muutamassa tunnissa, mutta se oli sitäkin rajumpi. Nasta suorastaan repi alustana olleet pyyhkeet ja poltot olivat todella rajuja. Ensin syntyi pienen pieni tyttö, 115g, ja tunti siitä suorastaan jättiläismäinen tyttö 223g...ihme että se mahtui syntymään. Aluksi kaikki näytti hyvältä, maitoa riitti ja molemmat imivät.. Pienemmän pennun syömistä kuitenkin seurattiin yön yli.

Maanataina alkoikin sitten alamäki..pienen pennun paino oli laskenut 101g, joten todellisuudessa se ei ollut jaksanut sitten kuitenkaan imeä tarpeeksi ja iltapäivällä se nukkui pois . Toisen pennun häviäminen ja aamulla jälkeisiin  saatu oksitosiinipiikki laittoi Nastan aivan sekaisin, se huusi ja vaelsi ympäriinsä lähes taukoamatta. Tämän kaiken lisäksi oksitosiini vielä lisäsi maidon tuotantoa, eikä yksi pentu pystynyt sellista maitomäärää juomaan. Maito pakkautui nisiin tuottaen sekaisin olleelle mammalle vielä lisää kipua..huoh. Tänään maitomäärä on onneksi alkanut tasaantumaan, ja Nasta rauhoittumaan...ehkä sitä saisi vihdoin nukkua neljän valvotun yön jälkeen.. Hengissä oleva tyttö voi onneksi hyvin ja kasvaa kovaa vauhtia, painoa on tullut lisää jopa 60g..pikku possu .

Nastalla oli lievä emätin-/kohtutulehdus juuri niihin aikoihin kun alkiot kiinnittyivät, ja se tai tulehdukseen syöty antibioottikuuri vaikutti selvästi kiinnittyvien alkioiden määrään. Tästä johtuen myös toinen pentu oli ilmeisesti huonosti kiinnittynyt ja, siksi niin pieni ja alikehittyneen oloinen . Huonoa tuuria on ollut siis matkassa jo alkumetreillä.

Nyt toivotaan, että vastoinkäymiset tämän pentueen kohdalla riittäisivät ja "pieni" tyttö saisi kasvaa ongelmitta. Eipä voi muuta sanoa, kun että varsinainen aloitus omalle kasvatukselle..huh huh..