Voihan kesä, joka jo kohta alkaa kääntyä syksyksi. Koko kesä on paineltu vauhdilla kolmen eri työpaikan väliä, sekä kaiken maaliman näyttely- ja kilpailu retkillä. Lähes joka viikko pe-su on vietetty reissussa.

Kesäkuussa vietettiin perinteisesti juhannus Tuorlassa. Nasta toimi varsinaisena kisakoirana, mutta saivat Sälli ja Tinttikin vähän kisailla mm. pujottelu ja flyball kisassa. Huonoista kontakteista ja pienoisesta krapulasta huolimatta onnistuimme vääntämään Nastalle nollavoiton ajalla -5,70, sekä kolmannen sijan tuloksella 5vp -4,39. Vielä pitäisi se yksi nolla jostain saalistaa niin saisimme menolipun kakkosiin.

Heinäkuun ensimmäinen viikonloppu suuntasimme Jonnan ja Hallin kanssa Ylöjärvelle agirotuun, tarkoituksena saalistaa se viimeinen nolla... No kontaktit paukkuivat oikein huolella ja nollat jäivät saamatta.. Muutamasta Hau-Openista koitettiin niitä myös pyydystellä, mutta pakko se on uskoa että on parempi palata vaan kontaktitreenien pariin, jos haluaa luokkaa vaihtaa. Myös Tintti kävi Hau-Openissa tehden kaksi todella hienoa rataa.. Molemmat radat tosin kosahtivat heti alkuunsa siihen samaiseen lähtöön..ei toope enää muistanut miten siinä lähdössä piti toimia. Lähtöepisodin jälkeen tuloksina "varjonolla" ja "varjovitonen"  taidanpa sittenkin ilmoittaa sen vielä johonkin kisoihin.

.Näyttelyrintamalla onnistuttiin saalistamaan Niitille kahden vklopun Viron retkiltä yksi SERTi lisää. 10-11.7 oltiin Räpinässä ja Tartossa, Niitille ei menestystä tullut pojan ison koon vuoksi mutta Andy shih tzu pelasti reissun ollen VSP ja napaten toisen Viron SERTinsä. Seuraavana vkloppuna reissattiin Pärnuun ja Haapsaluun, tukikohtana Naskien majatalo Haran-kylässä. Pärnusta Niitille H, jälleen koosta, mutta Nasta pärjäsi tällä kertaa mukavasti VAL ERI1 PN4. Sunnuntaina Haapsalussa tehtiinkin sitten hattutemppu vieden koko potin Niitti AVO ERI1 PU1 SERT ROP ja Nasta VAL ERI1 PN1 VSP!! ..ja hei, oli siellä näyttelyssä muitakin kuin me. On se Viron retkeily sitten mukavaa .

Majapaikkaa Haran kylässä

Haapsalun näyttelytunnelmia

Kesä-Heinäkuussa Sälli on myös onnistunut saamaan TOKOssa kaksi ykköstulosta 8.6 Janakkalasta 166p ja 8.7 Porvoosta samaiset 166p, molemmissa kokeissa tuomarin Hannele Pörsti. Kumpikaan koe ei nyt ihan nappiin mennyt pisteistä huolimatta.. Janakkalassa jätkä meinasi nousta paikallamakuusta, apinoi seuraamisissa ja lähes nollasi hypyn, kun sai jonkun suloisen tuoksun nenäänsä ja unohti mitä oltiin tekemässä. Porvoossa paikallamakuu oli 10, mutta voi voi niitä seuraamisia.. Kaverin aivot olivat täysin edellisenä suorittaneen toope-tytön hajuissa, eikä seuraamisista herunut kuin 6 ja 5..hirveetä.. Onneksi korvat löytyivät seuraamisten jälkeen ja loput liikkeet sujuivat jokseenkin mallikkaasti. Pientä miehistymistä siis havaittavussa..

Viime viikonloppuna suuntasimme kohti Imatraa ja kesän kohokohtaa, TOKOn SM-kisoja! Kulkuvälineeksi olimme hommanneet kiitettävän kokoisen asuntoauton, joten ainakin kulissit olivat kunnossa. Porvoon kokeen jäljiltä olo ei ollut kovin luottavainen, mutta huolellinen henkinen valmentautuminen paransi fiiliksiä . Suuret olivat joukkuueen odotukset, mutta tulostaso ei aivan yltänyt niiden tasolle..mistä lie johtui. Loppupeleissä ykköstulokseen yltivät vain joukkuueen luotto setteri Sofi ja Vuokko. Sällin tuloksen 152,33...kiitos nollatun paikkamakuun. Kaveri pötkötteli vajaa puoli minuuttia ja säntäsi sen jälkeen miljoonaa minun eteen, naama virneessä kuin hangonkeksillä konsanaan..sen verta oli ylpeän oloinen saavutuksestaa että mitä lie liikettä kuvitteli suorittavansa..huoh.. Muuten pieni mies teki loistavasti töitä, paremmin kuin koskaan! tällä kertaa eivät tytöt  häirinneet ja pisterivin keskiarvo oli ysin kieppeillä..hieno mies.  Suoritus on myös videoitu, ja voisin jopa ehkä osata sen liittää tänne. TK1 jäi saamatta, ja suuntaamme kohti AVO-luokkaa..nyt saa ALOilut riittää.

Alla vielä pisteet:

  •  Luoksepäästävyys 8
  •   Paikalla makuu 0
  • Seuraaminen kytkettynä 8
  • Seuraaminen taluttimetta 9
  • maahan meno seuraamisesta 8 (tuomarin mukaan ennakoi?)
  • luoksetulo 10
  • seisominen seuraamisesta 9,5
  • hyppy 9
  • kokonaisvaikutus 8/10/10=9,33
  • yht. 152,33

 

http://www.youtube.com/watch?v=uorSzIVe9yo

 

 

SM-joukkue

 

Kesätyöpaikan ansiosta koko lauma on käynyt terveystutkimuksissa. Juhannusviikolla Nasta ja Niitti saivat synttärilahjaksi silmä- ja polvitutkimukset, molemmilla onneksi puhtaat silmät ja 0/0 polvet. Myös Sällillä oli terveet silmät, muutamaa ylimääräistä ripseä lukuunottamatta. Sälli myös lonkka ja kyynärkuvattiin eilen ja hyviltä näyttivät, vielä odotellaan Kennelliiton arvioita.