..minä siis.. Olisihan se niin helppoa kun itse osaisi ja ainakin ajattelisi, mutta ei..

Suurin pönttöpäisyyden ilmentymä oli liikkeestä seisominen, joka ei nyt sitten kuitenkaan tuntunut edistyvän. Käytössä siinäkin siis sama käsky, mikä kaikesssa muussakin seisomisessa. Ja kaikessa muussahan (paikallaan seisomisessa, kaukkareissa, hypyssä, ruudussa, luoksetulosta pysäyttämisessä) se siis toimii, mutta ei vaan liikkeestä jäävässä. Liikkeestä jäävässä Sälli ei vaan tunnu ymmärtävän käskyä vaikka kuinka pilkkoo liikettä osiin. Kunnes sain ahaa-elämyksen. Olin taas pihalla treenaamassa jääviä, ja koska ne ovat hieman helpompia SÄllin mielestä sen ollessa kauempana minusta niin päätin jättää sen odottamaan ja pyytää sitten perääni kuten Riitta oli neuvonut. Kävelen siis pihalla ja jätän koiran odottamaan "oota" käskyllä, mitä käytän aina kun haluan sen vaan odottavan hetken paikallaan kun teen jotain muuta ym. Koira pysähtyy SEISOMAAN käskyn mukaisesti ja jää odottamaan. Minä kävelen muutaman askelen eteenpäin, pyydän koiran liikkeelle ja hetken päästä "top" käskyllä pysähtymään..no Sälli pysähtyy muutaman askelen jälkeen mutta ei tunu tajuavan käskyä.. No silloin blondin päässä syttyy lamppu! Mitä se koira juuri tekikään, pysähtyi "oota" käskystä. Niinpä kokeilen toista käskyä ja yllätys yllätys, koirani siis osaa kuin osaakin liikkeestä seisomsen. Ei siis vielä kisamaisena liikkeenä, mutta sentään tietää mitä siltä halutaan. Kyllä vois siis ihminen olla tyhmä ja jääräpäinen!! Pitäisi olla joku katsomassa koko ajan perään, ettei tulisi hölmöiltyä tällä lailla .

Tämä ahaa-elämyksen ja tokoilun lisäksi vkloppuna kerettiin pönttöillä myös Tartossa järjestetyssä Jaana Lindforstin agilitykurssilla. Kurssilla keskityttiin aika lailla perusohjaamiseen ja ohjaajan LIIKKUMISEEN. Koira oli siis varsin loistava, mutta itse sain huomata oman liikkumiseni muuttuneen varsin laiskaksi. Reippaasti liikkumalla kerkeisi vaikka minne ja koirakin voisi liikkua entistä nopeampaa. Nyt siis pitää muistaa unohtaa se koiran ihailu ja laittaa liikettä töppösiin siellä radalla .

Treenailun lisäksi on tietysti puurrettu ahkerasti kouluhommien kimpussa. Tämän kevään tähtihetki oli ehdottomasti tänään suoritettu kuivien preparaattien lihastentti, mikä sisälsi kaikki lehmän ja hevosen lihakset. Kyllä nyt jaksaa taas hymyillä ja uskoa itseensä, kun tuosta selvisi. Oli meinaan varmasti koko tämän vuoden vaativin vahearvestus. .

Niitin uusi tyttöystävä ;)