Kuukausi on taas vierähtäny ja oli aika suunnata Riitan luokse näyttämään taitojamme ja saamaan lisää vinkkejä. Niinpä ajelimme aurinkoisena aprillipäivänä Sallan ja Ritnin kanssa Järvenpäähän treenailemaan .

Tällä kertaa vuorossa:

  • liikkeestä jäävä
  • ruutu
  • hyppy
  • seuraaminen
  • luoksetulosta pysähtyminen ja maahanmeno

Aloitimme Sällin kanssa liikkeestä pysähtymisellä, johon saimme edellisellä kerralla hyviä vinkkejä. Aloitimme liikkeen niin, että koira oli jonkin matkaa takanani ja minulla kuitenki kasvot menosuuntaan. Hyvin pysähtyi heti käskystä, mistä sai lentävän liahapullan . Tämän jälkeen teimme muutaman toiston niin, että Sällin ja minun välinen matka oli koko ajan lyhyempi. Ja lopulta melko lähellä oikeaa paikkaa. Riitan mielestä pysähtymiset olivat erittäin hyviä. Nyt vaan treenataan liike vielä oikealla paikalle ja lisätään siihen ohjaajan paluu koiran luokse, mikä tuskin tulee olemaan ongelma koska sitä on jo treenattu melko paljon erillisenä liikkeenä.

Seuraavaksi vuorossa ruutu, mitä teimme aluksi suoraan lelulle, sitten näyttöruutuna ja lopuksi yksi valmis. Ruutu sujui ihan ok, mutta Sälli ei selvästikkään ihan täysin hahmota oikeaa paikkaa ruudun keskellä. Niinpä treenaamme nyt, jonkin aikaa ruutua lyhyeltä matkalta näyttöruutuna. Ideana, että palkka tulee vaan aivan keskeltä ruutua, jos hakeutuu väärin ei regoida ja yhdestäkin askeleesta kohti oikeaa paikkaa kehutaan. Luulen, että Sälli alkaa varsin nopeasti hakemaan oikeaa paikkaa ruutuun. Ainakin kaikissa muissa vastaavanlaisissa harjoituksissa keksii idean melko äkkiä.

Hyppynä Riitalla oli aluksi hieman haastava vanerihyppy ilman "sivutolppia". Aloitimme hypyn muutamalla hypynhakutreenillä, mitkä alku ihmettelyn jälkeen alkoivat sujua tuttuun tyyllin. Tämän jälkeen muutama kädellä avustettu käännöshyppy ja sitten valmis, liikkurin kera. Valmis hyppy oli ihan ok. Hieman Sälli väistää kun siirryn sen viereen. Pitää muistaa siis siirtyä rauhallisesti ja olla tuijottamatta koiraa . Mietittiin myös, että etupalkalla seisomisesta voisi saada paimenkoiramaisen jähmettymisen. Jos siis haluan viilata pilkkua.. Pitänee nyt miettiä tätä. Pelkkä seisomistreenikin hypyn takana voisi toimia.

Ja sitten sitä seuraamista, josta tällä hetkellä niiiiiiiiiiin tykkään pikku hyppelystä huolimatta . Se on sopivan intensiivistä ja iloista. Kokeiltiin seuraamista eri nopeuksilla ja serpentiinillä. Hyppely vähenee selvästi hitaammassa tai nopeammassa tahdissa, sekä serpentiinillä kun ei kerkeä hyppelemään. Nyt siis niitä. Riitta oli sitä mieltä, että hyppely saattaa johtua vietin noususta, koska seuraaminen on muuttunut selvästi vietikkäämmäksi. Yleensä koirat tosin tanssahtelee molemmilla etujaloilla, mutta ehkäpä Sälli haluaakin olla hieman erilainen nuori . Mutta muuten saatiin seuraamisesta positiivista palautetta .

Lopuksi vielä ämpärin kierrosta maahanmeno ja seisominen. Maahanmeno oli super, seisomisessa ei oikein enää jaksanut keskittyä kun ihanainen Rinti jo verkkaili viereisellä parkkiksella, mutta lopulta saatiin sekin onnistumaan. Kaiken kaikkiaan siis jälleen varsin antoisat ja hyvät treenit..taskut täynnä uusia vinkkejä. Nyt vaan aletaan hakea liikkeisiin kestoa ja pidentää toisinaan palkkausvälejä. Kiinnitetään myös huomiota siihen, että koira malttaisi pysyä tekemättömänä liikkeiden välissä, silloin kun otetaan ohjeita vastaan..eikä alkaisi heti kehittää jotain omia touhuja..

Ennen Suomeen lähtöä käytiin Nastan kanssa pitkästä aikaa treeneissä. Ja olipa se loistava pikku rotta pehmeästä ja inhoittavan hiekkaisesta maneesista huolimatta. Kisoja siis katselemaan.

Täyttelinpä muuten eilen aprillipäivän kunniaksi Sällin ensimmäisen ilmottautumislomakkeen..mutta sitäpä en aio vielä paljastaa, että mitä, missä ja milloin se tapahtuu