Niin se opiskelijaelämä taas alkoi, kolmas vuosi edessä..kylläpä se aika menee hurjaa vauhtia. Tänä syksynä ei todellakaan tarvinnut unelmoida pehmeästä laskusta koulunpenkille ja hiljalleen tapahtuvasta aivojen sytyttelystä kesän "lomailun" jäljiltä. Lukujärjestyksen mukaan koululle on kömmittävä klo.8 ja pois pääsee 16-18 välisenä aikana..eipä ole vapaa-ajanongelmia (ihan kun niitä joskus olisi ). Onneksi tämän syksyn aineet vaikuttavat todella mielenkiitoisilta mm. virologiaa, eläinten hyvinvointia, kliinillistä diagnostiikkaa, farmakologiaa, siemennystä, ja moniin aineisiin kuuluu praksoja joilla pääsemme jo jotain tekemäänkin..ihan elävien eläinten kanssa . Koulun lisäksi loppuaika menee tietysti koiruuksien kanssa, ja vaikka taloa ympäröivää viidakkoa harventaessa...saas nähdä että kerkeenkö saada polveen ulattuvan nurmikon siistittyä ennen talvea ..työvälineinä viikate, pilipali siimaleikkuri ja työnnettävä ruohonleikkuri..

Mutta jospa sitten asiaan . Niitti järjesti hienon kesänpäättäjäis yllätyksen, kävimme su 4.9 pyörähtmässä Vantaan Let´s Go- näyttelyssä ja sieltä suunnilleen suoraa satamaan. Sillä pyörähdyksellä Niitti näppärä sitten otti ja valioitui . Minä kun meinasin vielä moisen näyttelyn jättää väliin hurjan koiramäärän vuoksi (60kpl), tässä se taas nähtiin että mitään ei saa jos ei yritä . No, seuraavaksi suuntaamme lähiviikkoina Liettuaan kokeilemaan onneamme ja sitten ensi vuonna muihin Pohjoismaihin .

Sällin kanssa käytiin toki heti Eestissäkin kilpailemassa, viime vkloppuna Pärnussa. Siitä reissusta ei kovin paljoa jäänyt jälkipolville kerrottavaa..opimmepa taas kerran että Latvialaisten tuomareiden radoille on syytä mennä erittäin avoimin mielin, niissähän nyt ei meinaan ole mitään järkeä . Erään paikalla olleen suomalaisen tuomarin sanoin " ainoastaan pituuden pituus ja renkaan korkeus noudattaa FCI:n sääntöjä". Radalla oli 3 suoraa putkea ja mm. kepit 180 asteen täydellisessä avokulmassa..koitan keretä piirtämään radat tänne ihmeteltäväksi. Onneksi loppuvuoden kisoissa on suomalaisia tuomareita ja radoissakin vähän enemmän järkeä . Sällin kanssa on myös yritetty muistaa treenailla tokoa. Kaukot alkavat sujua ainakin lyhyissä pätkissä ja suht pitkällä matkalla, pitää kokeilla joku pidempikin sarja tässä lähiaikoina. Metalli ok, parantunut hurjasti puunkiertotreeneillä (vaikka Riitan mukaan siinä ei mitään ongelmaa ollutkaan). Tunnari ok, luovutusta pitäisi vielä treenata sekä liikkeen alkua. Ruutu toimii vaihtelevasti, Sälli selvästi tietää mitä siinä kuuluu tehdä koska osaa hakea sen esim. puunkierrosta ja aivan erisuunnasta kuin missä minä olen. Silti toisinaan urpoilee sen kanssa, jos ei jaksa keskittyä ym. veitsenterällä taiteillaan sen kanssa..Ehkä sitä pitäisi vaan niitä kisoja katsella..

 

Ja sitten tietysti Ruuti the batman lapsi , joka on edelleenkin varsin villi.. Milloin sillä on suussa tuhkaharja, siivousrätti, sukka, pala puuta, johto tai jotain muuta laitonta.. Myös Nasta tuntuu taantuneen "apinaksi" ja apinoi kakaran kanssa minkä kerkee...ehkä ne joskus rauhottuu. Muuten Ruuti on kasvanut kivasti ja nostanut korvatkin pystyyn. Se on edelleen hirmu reipas, edes Christan groendal tytöt eivät pelottaneet. Tulevana vkloppuna Ruuti pääsee myös seurailemaan pentukoulun tapahtumia .