Väsynyt mutta onnellinen, niin koirat kuin omistaja . Viikonloppu vierähti mukavasti agility ja tokokurssin merkeissä, kouluttajat oli houkuteltu Suomesta asti ja kurssi oli kokonaisuudessaan varsin onnistunut.

Eilen treenailtiin agia, teemana takaakierrot, päällejuoksut ja välistävedot. Sällillä meinasi hieman kaasu hirttää ajoittain kiinni mutta muuten oli varsin mallikasta menoa. Päällejuoksuissa pitäis ohjaajan vaan liikkua rohkeammin, muuten onnistui hyvin. Suurin "ongelma" taisi olla välistävedot joissa myös jään liiaksi odottelemaan koiraa. Tällä radalla myös takan ollut putki veti näppärästi tuota ruskea-valkoista ohjusta, joka kovin mielellään ampaisi välsitävedon jälkeen putkelle eikä meinannut millään lukita sivulla olevaa estettä..on taidettu joskus pentuaikoina treenailla vähän liikaa noihin putkiin irtoamisia .

Tänään vuorossa oli tokoa, missä paneuduimme meidän kohdalla kaukoihin ja ohjattuun, myös muutama ruutu ja luoksetulo tuli tehtyä. Kaukojen ongelma on nimenomaan se ensimmäinen nouseminen, mihin Sälli kerää melkoisen paineen ja sen seurauksena arpoo ensimmäisen vaihdoin eikä kuuntele käskyjä... KAikki muut vaihdot tekee todella hyvin ja teknisesti oikein. Nyt podinnan alla onkin sitten, että vaihdetaanko käsimerkit selkeemmiksi (onko liian samanlaiset) vai kokeillaanko ensin ottaa kuuri kaukoja ihan muissa olosuhteissa kun liikkeen yhteydessä ja ihmetellään sitten, että alkaisiko toimia myös valmiissa liikkeesä. HArmillinen ongelma kun muuten voittajan liikkeet ovat varsin kivalla mallilla ja kesän kilpailut lähestyvät huimaa vauhtia. Ohjaussa Sälli on toisinaan hieman jäänyt kapuiloihin kiinni merkille mennessä, mutta tänään sitä ei ilmennyt. Ruutu tehtiin niin, että sinne oli vietä pallo valmiiksi SÄlliltä salassa, ja lähetys kilpailun omaisesti. Hetken joutui lähetystilanteessa selvästi miettimään, että mistä se ruutu löytyy mutta lähti kuitenkin hienosti kohti ruutua ja satalasissa . Kisoja ajatellen pitää tehdä lisää näitä treenejä, missä ruutua ja palkkaa ei näytetä etukäteen ja koiran pitää vaan luottaa siihen, että ruutu löytyy edestä kun niin sanotaan. Lopuksi vielä yksi kisamainen luoksetulo, joka oli todella hieno, hyvä Sävä!

Jos Sälliltä kysytään niin viikonlopun ehdottomat kohokohdat olivat jäähyttelylenkit suomalaisten bc-neitien kanssa, toinen oli vähän tiukkiksen oloinen mutta Niken kanssa sai aikaiseksi jopa muutamat kiihdytyslähdöt

Aikaisemmin viikolla otettiin myös muutamat tokot, seuraamisen askeleita, tunnaria, kaukoja ilman alkua, ja liikkeestä istumista. Vähän sälli menee selvästi sekaisin noista kaukojen hinkkaamisesta, niiden jälkeen jos ottaa jääviä niin saattaa tarjota itsepintaisesti seisomista vaikka käsky olisi mikä... Pitänee muistaa ottaa jäävät eri treenissä tai ennen kaukoja..tilanne tasottunee kun saadaan kaukoihin selvyys.

 

Kevät fiilistelyä..kuka ei kuulu joukkoon??

Aika nätti likka

Onneksi myös apinalapsi Ruuti on oppinut "karkaamaan" miljoonaa putkiin...ettei vaan tuu isona ongelmia ton irtoomisen kanssa..