Tärkein viimeaikaisista tapahtumista lienee viime lauantainen retki Riikaan, Latviaan. Varhain la aamuna starttasimme siskon kanssa kohti Latviaa, päämääränä Latvian voittajanäyttely 2010! Suomesta, jos olisimme lähteneet toiseen maahan näyttelyyn niin johan sitä olisi pakattu ja puunattu..mutta ei Tartossa. Koirat vaan autoon ja nokka kohti rajaa . Hieman huonokuntoisista teistä huolimatta pääsimme Riikaan aikataulussa ja löysimme jopa näyttelypaikan ensi yrittämällä..mikä ei Riikassa ole ihan itsestään selvää.. Latvian puolella on muuten kevät jo varsin pitkällä, lunta ei ole enää lähes ollenkaan, lämpötila +12, ja muutaman kattohaikarankin näimme matkalla. Ehkä se kevät tulee sieltä vielä tännekkin. Näyttelypaikka oli varsin tilava ja siisti. Näyttelypaikan ympäristö oli myös paljon siistimpi kun esim. messarin ympäristö Suomen voittajan aikoihin..kakkakasoja ei näkynyt missään.. Niitti oli nuorten luokassa ainoa uros ja ERIn saatuaan pääsi PU-kehään. PU-kehässä Niitti selviytyi hienosti PU3, häviten venäläiselle typätylle valio-urokselle ja toiseksi tulleelle suomalaiselle valio-urokselle. Nartuissa Nastaa vastassa oli valioluokassa kaksi typättyä narttua. Tällä kertaa luomu vei kuitenkin voiton ja tuloksena VAL ERI1. PN-kehästä tuloksena PN1 CACIB ja lopulta VSP LVW-10!! Nyt pitäisi vielä napata jostain se yksi CACIB niin olisi intti vahvistamista vaille . Sisko jäi Ledi harjakoiran kanssa Riigaan yöksi ja saivat seuraavana päivänä tulokseksi JUN ERI3 ja KP. Varsin hieno reissu siis heilläkin. Eräs venäläinen pariskunta yritti muuten kovasti ostaa Niittiä lauantaina ennen kehien alkua, kyselivät niitä näitä ja yllättäen kysyivät hintaa ja ilmottivat ostavansa sen?? eivät meinanneet millään uskoa että ei ole kaupan, sitten kun uskoivat että eivät saa Niittiä niin olisivat ostaneet Nastan..voi jessus mitä porukkaa..

Kotiin saapuessa majalla odotti vähemmän mukava yllätys..lainehtiva kellari..äh. Omistajat kävivät sen katsomassa ja totesivat sen olevan pikkujuttu..ei niin haittaa vaikka kellarissa vähän lainehtii..että näin Virossa.

Muuten viime viikot ovat sujuneet normisti, koulujuttujen, töiden, reissaamisen ja treenailujen parissa. Viikko sitten käytiin Tintin kannssa KKK:n kisoissakin pyörähtämässä. Tuloksena 15vp ja hyl, mutta molemmat radat olivat varsin mukavia ja pysyivät kasassa koko matkan. Nyt jos lumien sulaessa pääsisi vähän paremmin treenaamaan niin voisi ottaa vähän tiheämmän kisaputken jothonkin väliin. Sällillekkin voisi katsella kesälle jonkun agikisan nyt kun saataisiin loput esteet kasaan. Keinu on vielä melko alkutekijöissä, mutta rengas ja kepit alkavat olla aika hyvät. Toki niihin tarttetaan vielä varmuutta, jotta muistaa ne suorittaa myös vauhdissa.

TOKO:ssa edistyminen on jatkunut melko kivasti. Seuraaminen tapahtuu nykyään palkka täysin piilossa. Hassu koira on keksinyt seuraamisen alkuun jonkun ihme hyppelyn..saattaa mennä alusta useamman metrin kolmella jalalla toinen etujalka ilmassa?? ihme tyyppi. Seuraamistreenit olen yrittänyt pitää edelleen melko lyhyinä ja monipuolisina, käännöksiä, serpentiiniä, pysähdyksiä ym. ja aina huippu palkka. Jäävät, myös seisominen alkavat olla melko valmiit. Seisomisessa saattaa ottaa muutaman askeleen vielä käskyn jälkeen jos tekee valmiina liikkeenä, joten pitää nyt koittaa vahvistaa pysähtymistä. Uusina liikkeinä on myös tehty luoksetuloista pysäytyksiä ja maahanmenoja, sekä ruutua enemmän liikkeenä kun leikkinä . Lumien sulaessa päästään taas treenaamaan paikallamakuita ja jatkamaan tunnarin kanssa. Ehkä SÄllistä vielä saadaan mukiin menevä TOKO-koirakin. Onneksi Tartossa kevät alkaa olla jo pitkällä, tiet ovat sulia ja nurmikkoakin näkyy vähän talon seinustalla, kyllä se kesä sieltä vielä tulee.